Aqua Urban Spa

D'on ve el terme spa?

Spa: història i etimologia

“Salut per Aigua” al seu sentit tradicional, amb les millors tècniques i tractaments...Una memòria de benestar pel teu dia a dia

“Salut a través de l’aigua” en el sentit tradicional, massatges, tractaments i tècniques d’avantguarda... una memòria de benestar per al teu dia a dia.

No hi ha un consens clar sobre l’origen del terme "Spa". Alguns estudis revelen que pot provenir de l’expressió llatina “Salus per Aquam”, o sigui, la “salut a través de l’aigua”. No obstant això, l’opció més plausible situa l’origen de "Spa" a la ciutat belga del mateix nom, que va començar la tradició moderna del que avui anomenem spa.

Al bell mig de les Ardenes, a Bèlgica, hi ha una ciutat anomenada Spa, amb unes famoses termes de fonts minerals de gran puresa que es beneficien d’un fenomen geològic excepcional. Al llarg del segle XVI, gràcies a les seves propietats excepcionals, les aigües “Eau thermale spa™” Marie-Henriette varen ser reconegudes científicament per les seves propietats terapèutiques.

L’ús de les aigües amb fins terapèutics es remunta a les civilitzacions Assíria, sumèria, egípcia, proto-índia i, posteriorment, entre els japonesos, els grecs i els romans. Tots ells coneixien les seves propietats per reduir el cansament, facilitar la penetració de components actius i tornar l’harmonia al cos i a l’esperit. Spa té com a objectiu reprendre l’orientació holística de la teràpia tradicional amb més de 6 300 anys d’existència, que no aspira a curar la malaltia, sinó a prevenir-la mantenint la salut.

En diversos registres històrics de les cultures mencionades apareixen tècniques tan actuals com, per exemple, els banys de vapor, les immersions fredes o calentes, o l’aplicació de massatges amb olis i essències. Encara que amb algunes variacions, el concepte central de salut es manté gairebé intacte gràcies a l’actual “cultura Spa”.

Amb les clares millores que tenim actualment, com per exemple la xarxa sanitària d’aigua, la cultura Spa ofereix un ampli ventall de tractaments lúdics i relaxants que van més enllà de l’acció beneficiosa de l’aigua. A l’Aqua Urban Spa Barcelona volem aconseguir una experiència global i única que estigui en harmonia amb els sentits del client, aconseguint una immersió sensorial des de l’entrada fins a la sortida. Sabem que gràcies a la memòria de la pell (propiocepció) el fet de mantenir records agradables augmenta la capacitat de resposta i de control de l’individu davant l’estrès quotidià. "Memòries del benestar" equilibri i benestar com a estil de vida... A l’Aqua Urban Spa, spa urbà a Barcelona, t’oferim això i moltes coses més.

 

 

 

història spa

 

 

 

 

Aqua Urban Spa

  Gran de Gracia, 7,
Barcelona, 08012, (Barcelona)

  +34 932 384 160

Aqua Salon Spa

  Aeropuerto de Barcelona, T1 y T2,
El Prat de Llobregat, 08820, (Barcelona)

  +34938376495

Notícies

Gran de Gracia

Aeroport de Barcelona